Vietname penktadienį siaučia smarkių liūčių atnešęs taifūnas „Doksuri“, kuris, specialistų manymu, gali būti stipriausia šalį užklupusi audra per pastarąjį dešimtmetį.

Vėjas išvartė daugybę medžių, o kai kuriose vietovėse siekiant išvengti nelaimių buvo laikinai nutrauktas elektros tiekimas.

„Parduotuvėse išpirkta daugelis prekių. Nupirkau savo šeimai daug greitai paruošiamų makaronų; manau, mums viskas bus gerai“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas Nge Ano gyventojas.

Prieš pat taifūnui pasiekiant Vietnamo pakrantę, jo nešamo vėjo gūsiai siekė 165 km per val. greitį, informavo Honkongo observatorija. Jos specialistų teigimu, „Doksuri“ yra „stiprus taifūnas“.

Hujės provincijoje patvinusioje upėje nuskendo vienas žmogus, o vėjui nunešus namo stogą buvo sužeista trimetė, skelbiama vietos vyriausybės tinklalapyje.

Iš keturių provincijų, kurioms audra grasina padaryti daugiausiai nuostolių, buvo evakuota per 79 tūkst. žmonių. Kiek anksčiau buvo paskelbta, kad „Doksuri“ bus smarkiausia šaliai smogusi audra per pastarąjį dešimtmetį.

Audra Ha Tinio ir Kuang Binio provincijas pasiekė penktadienio rytą, o kiek vėliau „Doksuri“ turėtų pasiekti gretimas Nge Ano bei Kuang Či provincijas.

Dėl audros buvo atšaukta dešimtys skrydžių bei uždaryta dauguma mokyklų.

Šalies vyriausybė ketvirtadienį nurodė, kad su audros padariniais yra pasirengę kovoti 250 tūkst. karių su transporto priemonėmis ir laivais.

Vietnamas kasmet nuo gegužės iki spalio reguliariai susiduria su atogrąžų audromis.

Nge Anas, Vietnamas, rugsėjo 15 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode