Šiaurės vakarų Nigerijoje apvirtus prekybininkus iš Nigerio gabenusiam laivui, nuskendo mažiausiai 33 žmonės, penktadienį pranešė Nacionalinė nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra (NEMA).

Pasak pranešimo, nelaimė nutiko trečiadienio rytą, kai laivas buvo pakeliui iš pietinėje Nigerio dalyje esančio Doso regiono į Kebio valstijos Bagudos vietovėje esantį Lolą.

NEMA koordinatoriaus Suleimano Mohammedo Karimo (Suleimano Mohamedo Karimo) teigimu, laivu galėjo plaukti 70 keleivių, tačiau išgyvenusieji pasakojo, kad nelaimės metu jame buvo 150 žmonių su kroviniais.

„84 keleivius išgelbėjo Nigerijos ir Nigerio gelbėtojai ir vietos gelbėtojai, – jis sakė naujienų agentūrai AFP. – Iš upės buvo ištraukti 33 kūnai, o 23 žmonių dar ieškoma. Manoma, kad po dviejų dienų vandenyje jie visi yra negyvi.“

Prekyba per sieną šiame atokiame regione yra itin populiari, o prekiautojai daugiausia keliauja į turgų iš Nigerio į Nigeriją, kur prekiauja įvairiomis gėrybėmis pradedant grūdais ir baigiant galvijais.

Oras nelaimės metu buvo ramus, nors dėl liūčių sezono Nigerio pareigūnai šią savaitę perspėjo apie galimą potvynį.

„Upės šiuo metu pilnos, todėl su laivais susijusių nelaimingų atsitikimų tikimybė didesnė. Šiuo atveju, nelaimė nutiko dėl pernelyg prikrauto laivo“, – teigė S.M.Karimas.

Laivai Nigerijoje apvirsta neretai, nes dažnai jie plaukioja perkrauti, o nesąžiningi laivų savininkai menkai rūpinasi keleivių sveikata ir saugumu.

Rugpjūtį šalies pietvakariuose esančiame komerciniame Lagoso uoste apsivertus keleiviniam laivui žuvo 12 žmonių.

Kanas, Nigerija, rugsėjo 16 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode